OMGEVING

Château de la Coutancière is gelegen in het hart van de Loire Vallei. Dit is na Parijs en de Côte d'Azur de meest toeristische regio van Frankrijk. Jaarlijks trekt de Loire maar liefst 2.4 miljoen toeristen.

De Loire Vallei is vooral bekend om haar talloze kastelen en wijngaarden. Het glooiende landschap is schitterend en dorpjes zijn karakteristiek. Hier worden meestal op zondagen talloze antiekmarktjes georganiseerd, waar U kunt zoeken naar leuke antiquiteiten.

Wereldberoemde kastelen zoals Villandry, Montsoreau, Saumur, Azay-le Rideau, Langeais, Chambord, Chenonceau, Blois en Brissac zijn in de directe omgeving van Coutancière.

Op minder dan 1 kilometer van het château begint de wijnroute al. Hier kunt U naar hartelust fietsen door de bekende wijnstadjes Bourgueil en Saumur. Bekende wijnhuizen, zoals Gratien & Meyer, Cave Ackerman en Buvet Ladubay zullen U gastvrij ontvangen om hun heerlijke wijnen te laten proeven.

Vele musea, historische stadjes en goede restaurants maken de Loire Vallei een hele leuke en diverse vakantiebestemming.